Sve više mladih u Srbiji ima probleme s potencijom!

 

 

O problemima seksualne disfunkcije i potencijalnim rešenjima razgovarali smo sa dr Gordanom Popovićem, specijalistom urologije i seksologom, a on nam je odgovorio na neka ključna pitanja o problemima s potencijom, s kojima se sreo u svojoj višedecenijskoj praksi.

 

Kakva su vaša iskustva s muškarcima i ženama iz Srbije – u kojim godinama se prvi put javljaju problemi sa seksualnom disfunkcijom?

 

 Kada je reč o erektilnoj disfunkciji, ona se može javiti u bilo kom životnom razdoblju. Imao sam pacijente sa ovim problemom koji su bili u tinejdžerskim godinama i na samom početku seksualnog života, zatim muškarce u srednjim godinama i konačno i one u nešto ozbiljnijim, osamdesetim, devedesetim. Ono što se, ipak, može zapaziti kao specifičnost našeg podneblja, kod muške ali i ženske populacije u Srbiji, to je porast seksualnih disfunkcija kod mladih ljudi, što se direktno može povezati sa dugogodišnjim stresnim dogadjanjima koji su bili i još uvek su prisutni kod nas (rat, inflacija, bombardovanje, nezaposlenost itd).

 

 

Šta preporučujete onima koji kod sebe prepoznaju neke od simptoma seksualne disfunkcije?

 

 Kao stručnjak koji više od 20 godina vodi Seksološko urološku ordinaciju POTENCIJAL, uvek savetujem, kako muškarce, tako i žene, da se, čim prepoznaju simptome seksualne disfunkcije, jave lekaru, koji im može pomoći na adekvatan način. Naravno da preporučujem i proizvode za jačanje potencije ali samo kada je reč o onima, biljnog porekla, bez neželjenih efekata i kontraindikacija kao što su Potencijal, Potencijal forte, Testorex, BeDynamic….

 

 

Da li se dešava da mladi, potentni momci koriste neke od proizvoda za potenciju kako bi se dokazali na delu? Da li je to preporučljivo ili bi takvi proizvodi trebalo da se uzimaju isključivo u slučaju disfunkcije?

 

 Zabluda je da se takvi preparati uzimaju samo kada je problem već nastupio. Apsolutno je preporučljivo da se piju i preventivno, jer po svom sastavu utiču na podizanje energetskog nivoa, stimulišu lučenje testosterona, poboljšavaju perifernu cirkulaciju, te ih mogu piti i mladi ljudi, studenti, sportisti i svi oni kojima je potrebna dodatna energija i izdržljivost.

Dakle, sve i da muškarac nema nikakakav problem sa potencijom, može uzimati ovu vrstu preparata, jer oni utiču pozitivno na opšte zdravlje tj. stanje organizma i dodatno pojačavaju seksualnu funkciju.

 

 

Da li kod nas postoje “mačo muškarci” koji smatraju da pravi muškarac ne sme da koristi proizvode za potenciju? Kako objasniti tim ljudima da preparati za potenciju nisu namenjeni samo starima i nemoćnima?

 

 Situacija se drastično promenila po pitanju doživljaja i stavova vezanih za uzimanje ovakvih preparata, u odnosu na pre dvadeset godina, kada sam započeo da se bavim problemima u vezi s potencijom. Sada je mnogo manje onih “mačo” muškaraca koji smatraju da je sramota koristiti nešto za poboljšanje seksualne funkcije. U priličnoj meri se radilo i radi, na edukaciji ljudi na temu seksualnosti. Kako je pravilno doživeti, uživati u njoj i rešavati probleme koji su sastavni deo tog aspekta života. Naš seksualni život je promenjiva kategorija, podložna mnogobrojim uticajima. S godinama, menjaju se afiniteti, želje, potrebe, apetiti. Uvek je dobro učiniti nešto preventivno, pa se u tom smislu savetuje uzimanje bezbednih preparata, kao što su Potencijal, BeDynamic, Testorex itd. To što ste korisnik ovakvih sredstava nipošto Vas ne deklariše kao nemoćnog, impotentnog već kao savremenog, samosvesnog muškarca koji vodi računa o sebi, svom zdravlju i seksualnosti.

 

 

Da li nakon duže primene ovih preparata (u slučaju da osoba pre toga nije imala većih problema s potencijom) može da se dogodi da osoba nema više seksualnu funkcionalnost bez preparata?

 

 Preparati na biljnoj bazi, namenjeni jačanju potencije, mogu se uzimati u kontinuitetu od po tri, pa i šest meseci, naravno ukoliko je reč o preparatima kojima se (dugo)trajno poboljšava potencija (Potencijal, Prostate potencijal, Testorex).Oni ne stvaraju nikakvu zavisnost već stimušu organizam da, nakon prestanka terapije, sam funkcioniše i to na duži vremenski period.

 

Kada je reč o preparatima koji imaju trenutno dejstvo (Potencijal forte, BeDynamic) oni se uzimaju obično 30 – 60 minuta pre seksualnog odnosa. Deluju tako što trenutno poboljšaju cirkulaciju kroz krvne sudove penisa, a to dovodi do čvršće erekcije, odlaganja prerane ejakulacije i produžetka seksualnog odnosa. Frekvencija uzimanja ovih preparata zavisi od frekvencije seksualnih odnosa. Svi pomenuti preparati su potpuno bezbedni po zdravlje i stoga se u apotekama mogu dobiti i bez lekarskog recepta. Ipak, ukoliko se pokaže da je problem uporan, savetuje se konsultacija sa urologom-seksologom, koji će uzeti u obzir sve bitne parametre, eventualno uraditi potrebnu dijagnostiku i preporučiti ono što će Vam na potpuno bezbedan način i za najkraće vreme pomoći da maksimalno uživate u seksu.

 

 

(Telegraf.rs)

Dr Gordan Popović - Tv Happy

Dr Gordan Popović - Tv Happy - Smrt tokom seksualnog odnosa

Dr Gordan Popović - Tv Happy
Seks u trećem dobu

Seks u trećem dobu

Dr Gordan Popović Exploziv TV Prva "Seks u trećem dobu"

Vruće muške tačke

Za razliku od ženskih erogenih zona o kojima nema tajni, zone strasvenih užitaka jačeg pola kao da su i dalje tabu teme

Vruće muške tačke
POTENCIJAL ADVANCED LINIJA PREPARATA KONAČNO DOSTUPNA U APOTEKAMA!

POTENCIJAL ADVANCED LINIJA PREPARATA KONAČNO DOSTUPNA U APOTEKAMA!

Prezentacija POTENCIJAL ADVANCED linije preparata na FASUS-u 2017...

Penilna proteza – novi princip rada!

Istraživači sa Viskonsin-Medison Univerziteta su nedavno izvestili da su otkrili potpuno novi princip rada za penilini implant...

Penilna proteza – novi princip rada!

 

Pogledajte sve članke na stranici BLOG

 

 

 

KONTAKT I ZAKAZIVANJE

Zakazivanje isključivo putem telefona

  • Telefon : +381 11 2183 980
  • Telefon : +381 63 201 101
  • Adresa : Tomazeova 35/5, 11000 Beograd
  • Radno vreme: ponedeljak-petak 10 - 17h
  • E-mail : ordinacija@potencijal.info
  • Specijalistička urološko-seksološka ordinacija

Posetite nas na Facebook-u

Postavite pitanje putem mail-a:

Za postavljanje pitanja, stručni savet, ili zakazivanje konsultacija i pregleda pošaljite e-mail ili pozovite telefonom

 
 

    Copyrights © Urološko-Seksološka Ordinacija POTENCIJAL