Srpski seksolog otkriva: Lečio sam žene koje imaju 300 orgazama dnevno i - plače im se

 

 

Mogućnost da u jednom danu doživite i do 300 orgazma, za neke možda zvuči uzbudljivo, ali ispovesti onih koji pate od poremećaja “spontanog orgazma”, svedoče u prilog tome da to za njih i ne predstavlja zadovoljstvo. Naime, ove osobe doživljavaju orgazme bez seksualnog nadražaja, na javnim mestima, pred decom, na sastancima, te je kvalitet njihovog života doveden u pitanje, a često su suočeni i sa osudom okoline.

 

Žene sa poremećajem "spontanog orgazma" pate od osude okoline  Foto: Profimedia.rs

 

- Spontani orgazam je ona vrsta orgazma koja nije izazvana seksualnim nadražajima, požudom i fantazijama. Javlja se spontano, bez konkretnog razloga, u situacijama i na mestima koja nisu za to pogodna – kaže Dr Gordan Popović, specijalista urologije i seksolog ordinacije Potencijal.

Fenomen spontanog orgazma je nedovoljno ispitan ali pretpostavlja se da je reč o neurološkom poremećaju, mada je bilo slučajeva da su se spontani orgazmi pojavljivali i nakon upotrebe izvesnih lekova.

- Javljaju se kod žena u različitom životnom dobu, od jako mladih do onih u menopauzi. Nema proverenih podataka o tome da se ovaj problem javlja kao posledica nezadovoljstva aktuelnim seksualnim životom, kao ni da li postoje predispozicije za tako nešto – dodaje Popović.

Kao razlog nedovoljnih informacija o uzrocima i načinu lečenja ove pojave navodi se podatak da većina žena nerado govori o ovom problemu i ne obraća se za pomoć lekaru.

- Žene to često poistovećuju sa pojačanim libidom, tj. seksualnom željom, pa ih je strah od osude okoline. Međutim, to je poremećaj koji je nastao kao posledica povećanog priliva krvi u genitalije. To dovodi do neprestanog osećaja napetosti, te žena mora da doživi orgazam – priča Popović.

 

Gordan Popović

 

Postoje žene koje tvrde da su doživele i do 300 orgazama dnevno, i koje svedoče da je uzbuđenje trajalo i po nekoliko nedelja neprestalno.

- Priznaćete da je to užasno iscrpljujuće! Društveni i privatni život takvih osoba biva drastično ugrožen. Treba napomenuti da se ovaj poremećaj ne sme poistovetiti sa nimfomanijom, jer nije libido taj koji je odgovoran, već mozak šalje pogrešne signale genitalijama. U takvom prisilnom zadovoljavanju apsolutno nema nikakvog seksualnog zadovoljstva. Najčešće, te žene postaju frustrirane i postiđene, pa i sa teškim psihičkim poremećajima – dodaje Dr Gordan Popović.

Zbog premalo je zabeleženih slučajeva i nedovoljno istraživanja, teško je pronaći adekvatan način lečenja ove problematike.

- Obično se takvi pacijenti upućuju kod neurologa, daju se izvesni antidepresivi ali takav vid lečenja samo ublažava stres i osećaj neugodnosti odnosno neprijatnosti. Simptomi se ne mogu u potpunosti otkloniti – priča Popović.

U svojoj dugogodišnjoj lekarskoj praksi Popović koji je specijalista urologije i seksolog, imao je prilike da se susretne sa samo par ovakvih slučajeva.


- Moj pristup ovoj problematici se sastojao u tome da sam tim pacijentkinjama pomagao tako što su naučile da svesno kontolišu svoje spontane orgazme i to posebnim tehnikama disanja, kontole ponašanja itd. Na taj način ti orgazmi nisu bili tako drastično vidljivi okolini, što im je pružalo samopouzdanje, kako u društvenom, tako i u privatnom životu – zaključuje Popović.

 

 

Dr Gordan Popović - Tv Happy

Dr Gordan Popović - Tv Happy - Smrt tokom seksualnog odnosa

Dr Gordan Popović - Tv Happy
Seks u trećem dobu

Seks u trećem dobu

Dr Gordan Popović Exploziv TV Prva "Seks u trećem dobu"

Vruće muške tačke

Za razliku od ženskih erogenih zona o kojima nema tajni, zone strasvenih užitaka jačeg pola kao da su i dalje tabu teme

Vruće muške tačke
POTENCIJAL ADVANCED LINIJA PREPARATA KONAČNO DOSTUPNA U APOTEKAMA!

POTENCIJAL ADVANCED LINIJA PREPARATA KONAČNO DOSTUPNA U APOTEKAMA!

Prezentacija POTENCIJAL ADVANCED linije preparata na FASUS-u 2017...

Penilna proteza – novi princip rada!

Istraživači sa Viskonsin-Medison Univerziteta su nedavno izvestili da su otkrili potpuno novi princip rada za penilini implant...

Penilna proteza – novi princip rada!

 

Pogledajte sve članke na stranici BLOG

 

 

 

KONTAKT I ZAKAZIVANJE

Zakazivanje isključivo putem telefona

  • Telefon : +381 11 2183 980
  • Telefon : +381 63 201 101
  • Adresa : Tomazeova 35/5, 11000 Beograd
  • Radno vreme: ponedeljak-petak 10 - 17h
  • E-mail : ordinacija@potencijal.info
  • Specijalistička urološko-seksološka ordinacija

Posetite nas na Facebook-u

Postavite pitanje putem mail-a:

Za postavljanje pitanja, stručni savet, ili zakazivanje konsultacija i pregleda pošaljite e-mail ili pozovite telefonom

 
 

    Copyrights © Urološko-Seksološka Ordinacija POTENCIJAL